Serre

Serre

Een serre bouwen zorgt ervoor dat uw buiten wordt betrokken bij u huiskamer. In Duitsland noemen ze een serre ook wel een “wintergarden” dat zo veel betekent als wintertuin. De aanbouw van een serre heeft de afgelopen jaren een flinke ontwikkeling gemaakt. Waar vroeger de serres altijd op maat gemaakt werden zijn er nu prefab, kant en klaar, oplossingen die relatief snel aan de woning geplaatst kunnen worden. Een van de eerste serres was niet meer dan een aanbouw die aan uw woning werd geplaatst met een schuifpui die verbinding maakte met uw tuin eigenlijk een soort van overdekt terras.

Tegenwoordig is een serre in veel verschillende vormen zoals geheel van glas, hout, aluminium, en geheel geïsoleerd. Wat serres wel allemaal gemeen hebben is dat ze voor een groot deel uit glas bestaan. Het ruimtelijke effect wat een serre aanbouw kan geven door zijn grote openslaande deuren naar de tuin is vaak adembenemend.

Wanneer u erin zit heeft u namelijk toch het gevoel dat u buiten zit. Wanneer het buiten koud is kunt u heerlijk in de serre zitten en het gevoel hebben dat u in de tuin zit. Een serre zorgt dus niet alleen maar voor extra ruimte, maar ook creëert het extra daglicht in uw woning. Een echte toevoeging aan uw woning dus. Bovendien is het een perfect voor een aanbouw die in de regel vele malen duurder is.

Mogelijkheden serre bouwen

Voordat u begint met de serre te laten bouwen is het belangrijk dat u duidelijk heeft wat voor serre u wilt, zoekt u een goedkopere of wilt u de meest luxe uitvoering die er mogelijk is. Daarnaast is de grootte van de bouw natuurlijk belangrijk om  over na te denken. Als u een kleine serre wilt is het bouwen van een erker bijvoorbeeld een goede en goedkoper oplossing dan een volledige serre. De budget oplossing is een prefab serre bouwen. Deze worden in massaproductie gemaakt en hebben vooraf bepaalde maten die aansluiten bij de meest gangbare woningen.

De prefab uitbouwen zien er tegenwoordig erg goed uit, in tegenstelling tot de vroegere prefab serres, die niet goed waren afgewerkt en eigenlijk visueel nooit goed paste bij de woning waar die tegenaan geplaatst werd. Tegenwoordig heeft u wel bepaalde keuzes bij prefab oplossingen, denk aan de kleur, glas soort en kozijnen die u in de serre wilt laten bouwen. De serre prijzen zijn bij prefab oplossing het aantrekkelijkste.

Voordelen

Wat zijn nu eigenlijk de voordelen van het aanbouwen van een serre aan uw woning? Wij hebben alle voordelen voor u op een rijtje gezet;

  • Meer leefruimte in uw woning
  • Veel genieten van de zon
  • Meer m2 en vloer oppervlakte
  • Meerwaarden van uw woning
  • Tuin betrekken bij uw huis

Natuurlijk heeft elk voordeel ook een nadeel. De kosten van een serre aanbouw zijn best hoog. Ook het bouwen geeft natuurlijk rommel en overlast. Maar een van de grootste nadelen is dan ook wel dat uw tuin kleiner wordt.

Heeft u vragen?