Nokverhoging

Nokverhoging laten plaatsen op uw huis?

Bij een nokverhoging wordt de nok (de punt) van uw dak verschoven en/of verhoogd. Hierdoor creëert u veel extra ruimte op zolder.

Eénzijdige nokverhoging

Bij het éénzijdige verhoging wordt het dakvlak aan één kant verlengt / verlegd. Daardoor ontstaat er extra ruimte aan één zijde van het dak. Hoe verder u de nok van het dak verlegt, hoe meer extra ruimte er ontstaat.

Tweezijdige nokverhoging

Bij het tweezijdige / dubbele nokverhoging wordt de gehele constructie van het dak als het ware omhoog getild. Dit model wordt ook wel een dakopbouw genoemd.

De beste manier om ruimte te winnen

Als u een zolderverdieping met een laag dak heeft, dan is deze oplossing de beste manier om ruimte te winnen. Als uw dak bijvoorbeeld te laag is om onder te kunnen staan, kunt u met een verhoogde nok uw zolder beloopbaar maken. Zo krijgt u er in de praktijk bijna een volledige verdieping bij. In veel gevallen wordt een dakopbouw over de volledige breedte geplaatst. In veel gevallen komt de dakopbouw tussen de schoorstenen van het huis.

Keuze 1: Schuin of plat dak

De eerste factor die de prijs bepaalt, is het type dak. Heb je zoals de meeste Nederlanders een schuin dak? Dan heb je twee opties:

  • Schuin dak (eenzijdig): Biedt een standaard dakkapel onvoldoende stahoogte? Bij een eenzijdige dakopbouw (vaak eenzijdige nokverhoging genoemd) wordt het dakvlak aan één kant verlengd. De nok wordt verhoogd en er ontstaat hierdoor extra ruimte aan één kant van je dak.
  • Schuin dak (tweezijdig): Als men de term dakopbouw gebruikt, wordt vaak een tweezijdige nokverhoging bedoeld. Bij een tweezijdige nokverhoging of dakopbouw wordt aan beide kanten het dak verhoogd. Hierdoor heb je dus twee keer zoveel ruimte als bij een eenzijdige nokverhoging.
  • Plat dak: Wil je een (gedeeltelijke) extra verdieping op je platte dak laten bouwen? Het laten plaatsen van extra ruimte boven op je platte dak kost rond de € 1.200 en € 1.400 per vierkante meter. Deze prijzen gelden voor een casco dakopbouw met minimale afwerking.
Keuze 2: Kunststof of hout

De tweede keuze die de prijs van je dakopbouw bepaalt, is het type grondstof waar je dakopbouw van gemaakt is. Zo betaal je voor een houten dakopbouw over het algemeen minder, dan voor een kunststof dakopbouw welke minder onderhoud nodig heeft. Het prijsverschil tussen deze materialen is echter niet heel groot.

Wat zijn de kosten hier van?

Nokverhoging kosten

Bij een dergelijke uitbreiding is er sprake van een grotere verbouwing dan bij een normale dakkapel. De kosten voor een nokverhoging en tevens voor een dakopbouw liggen daarom ook hoger dan bij een traditionele dakkapel. Maar deze kosten zijn indirect ook een investering voor uw huis, aangezien de waarde van uw woning stijgt door de extra ruimte die deze manier van uitbreiding met zich meeneemt.

Uw huis stijgt in waarde

Door een nokverhoging stijgt uw huis flink in waarde. Het beloopbare vloeroppervlak van uw woning wordt namelijk beduidend groter, nog meer dan bij een dakkapel.

Waarom Setbouw?

✓ Kwaliteit

✓ Vakmanschap en heldere afspraken

✓ Helder en deskundig advies

✓ Totaalprijs zonder verrassingen

✓ Supersnelle bouwtijd

✓ Heeft aantoonbare ervaring

✓ Hoogwaardige materialen

✓ Is verzekerd tegen schade

We helpen je graag!

U kunt ons bereiken op werkdagen tussen 10.00 en 17.00 uur.

Uw vraag per e-mail kan ook.

Stel ‘m hier en je ontvangt uiterlijk binnen 36 uur antwoord.

085-1300427  stuur ons een e-mail

Offerte aanvragen


Hoe werkt het?

✓ Contactgegevens

Vul uw contactgegevens in en ontvang een offerte.

✓ Beschrijf uw wensen

Vertel ons waar u naar op zoek bent. Wat zijn uw wensen?

✓ Bekijk onze resultaten

Krijg inspiratie van onze resultaten